Bodegas Domecq Sibarita Oloroso Vors

899.00 kr.

Bodegas Domecq Sibarita Oloroso Vors

Bodegas Domecq Sibarita Oloroso Vors

Om produkten

Sibarita är en VORS-certifierad (minst 30 år i genomsnitt) sherry från Osborne. Solera startades av Haurie e Sobrinos 1792.
Således är det en av de äldsta i Jerez, och vinets VORS-certifiering är naturligtvis lite underdrivande, för Sibarita är långt, mycket äldre (förmodligen 60+). Pedro Domecq förvärvade solera 1822, och de ägde den tills Osborne tog över solera 2008. Med tiden har den, roligt nog, tappats både som amontillado, palo cortado och nu oloroso.
Kära barn har kanske många namn? Oavsett: ett formidabelt vin!

Färg: Bärnsten.

Arom: Imponerande doft av balsamico, läder, valnötter och fikon.

Smakanmärkningar: Tät och kraftfull. Kilo nötter, svampliknande toner, fyllig, kryddig och mirakulöst lång eftersmak.

Serveringsförslag: Njut av det svalt kylt, till exempel att strö lite stjärndamm på en kokt maträtt med nötkött och svamp.

Serving tips

Gryträtter

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.