Barquero Palo Cortado Gran Barquero

699.00 kr.

Barquero Palo Cortado Gran Barquero

Barquero Palo Cortado Gran Barquero

Om produkten

Montilla är inte direkt känd för Palo Cortado, men det gör bara denna flaska ännu mer spännande! Gjord på Pedro Ximénez som den är, hittar man lite mer fyllighet än i de palomino-baserade exemplen från Jerez. Vinet är i genomsnitt minst 25 år gammalt, och det har tappats från utvalda fat i soleraen, som tros ha doften av en amontillado och munkänslan av en oloroso. Barquero Palo Cortado Gran Barquero är en Sherry från Spanien. Den är konventionellt odlad, och har en alkoholhalt på 19,00. Den passar bra till , och smakar av . Vinet har kropp, och tannin, och är i smaken. Barquero Palo Cortado Gran Barquero har syra.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.