Anton Bauer, Wagram Reserve 2016

349.00 kr.

Anton Bauer, Wagram Reserve 2016

Anton Bauer, Wagram Reserve 2016

Om produkten

Intensivt och kraftfullt rött vin med stor komplexitet i både arom och smak. En kryddig doft kommer upp från glaset med inslag av ny maträtt och örter. Frukten är en kombination av körsbär och svarta vinbär med stor mognad. Smaken är fyllig med en friskhet som betonas av stort djup i frukten. Underbar finish där komplexiteten ger bra längd i smaken.

En helt unik cuvée från Anton Bauer där man arbetar med att blanda flera olika druvor. Vinet består av Cabernet Sauvignon, Blaufränkisch, Zweigel, Syrah och Merlot. En kombination som ger många olika nyanser i det sista vinet. Druvorna för detta vin skördas med relativt låga utbyten och vinas separat i ståltankar. Efter jäsning lagras vinet i 20 månader i nya barriques från Allier och Troncais.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.