Anton Bauer, Grüner Veltliner Rosenberg 2021

299.00 kr.

Anton Bauer, Grüner Veltliner Rosenberg 2021

Anton Bauer, Grüner Veltliner Rosenberg 2021

Serving tips

Ljus fisk
Ljust kött
Skaldjur

Om produkten

Toppklass Grüner Veltliner med stor smakintensitet. Doften erbjuder fina toner av äpplen, päron och torkade frukter. Smaken är mild med intensiva fruktnoter av ananas och gröna äpplen. Typiskt för druvan, det finns en liten antydan till färsk vitpeppar och limeskal i eftersmaken. En utmärkt följeslagare för fiskrätter i den ljusare änden av spektrumet.

Rosenberg är ett av de högsta fälten i området, med 370 meter över havet. Höjden i kombination med flodens svalhet ger ett mikroklimat i fältet där druvorna mognar långsamt och därmed ger stor intensitet. Fältet får sitt namn från de vilda rosorna som växte här i gamla dagar. Vinet tillverkas genom jäsning i ståltankar för att bevara så mycket druvuttryck som möjligt i vinet.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.