Alvaro Domecq "Viña 98", Pedro Ximenez Sherry

249.00 kr.

Alvaro Domecq "Viña 98", Pedro Ximenez Sherry

Alvaro Domecq "Viña 98", Pedro Ximenez Sherry

Om produkten

Den sötaste Sherry av alla är den sällsynta "Pedro Ximenez" på druvan med samma namn. Djup färg, fyllig doft av russin som återkommer i smaken med fikon och plommon - och en eftersmak av kaffe och choklad. Mycket söt, men med fina syror bakom. Lång och utsökt, och en härlig matchning för choklad och choklad desserter, crepes eller starka ostar. Prova också som en sås över vaniljglass.

Detta vin kommer från den speciella "Viña 98". Druvorna torkar i solen tills de närmar sig russin. Jäsningen är lång och extremt svår, men slutar med tillsats av brandy till 15% styrka. Vinet lagras i 4 år på små 500 liters ekfat före tappning. Ett extremt sött vin - inte mindre än 350 g kvarvarande sötma - som hålls i balans av surheten hos det fortfarande unga vinet.

Serving tips

Söta desserter
Friska desserter
Kraftig ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.