Altos de Valdoso Roble, Ribera del Duero 2022

149.00 kr.

Altos de Valdoso Roble, Ribera del Duero 2022

Altos de Valdoso Roble, Ribera del Duero 2022

Vår utvärdering

Altos de Valdoso kombinerar den höga fruktkoncentrationen så typisk för Ribera del Duero med de känsliga tonerna av höglandsdruvor

Om produkten

Altos de Valdoso är en Ribera de Duero som kommer från vingårdar som ligger på mer än 1000 meters höjd. Vissa extrema förhållanden för vinstockarna här ger ett vin där fruktkaraktären är huvudpersonen.

Det svala läget ger alltså ett vin med en saftig, fräsch smak och god elegans. Altos de Valdoso kombinerar den höga fruktkoncentrationen så typisk för Ribera del Duero med de känsliga tonerna av höglandsdruvor.

Vingårdarna i Altos de Valdoso är orienterade mot Duerofloden och drar därför nytta av de atlantiska vindarna som blåser i floddalen. Vindarna förhindrar frost och främjar vingårdarnas allmänna hälsa. Jordmånen består av lera och kalksten, vilket bidrar till vinets fräscha, rena frukttoner.

Åkrarna är planterade med Tinto Fino, det lokala namnet på Tempranillo, och är 35+ år gamla. Vinet mognar i 5 månader på gamla amerikanska ekfat för att åter fokusera på den rena frukttonen.

Serving tips

Biff på grillen
Kryddstark mat
Ljust kött
Mörkt kött
Gryträtter
Fläskkött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.