Maison Tardieu-Laurent

7 varor

Anbefalinger

Visar: 7 varor
Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Village Les Bec Fins Rouge 2022
Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Village Les Bec Fins Rouge 2022
199.00 kr.
På väg till lager
Leverans 9-12 dagar
Eko
Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2022
Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2022
249.00 kr.
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar
Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Cuvee Speciale Rouge 2019
Maison Tardieu-Laurent, Cotes du Rhone Cuvee Speciale Rouge 2019
279.00 kr.
På väg till lager
Leverans 9-12 dagar
Maison Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes 2021
Maison Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes 2021
449.00 kr.
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar
Maison Tardieu-Laurent, Condrieu 2022
Maison Tardieu-Laurent, Condrieu 2022
749.00 kr.
På väg till lager
Leverans 9-12 dagar
Maison Tardieu-Laurent, Hermitage 2018
Maison Tardieu-Laurent, Hermitage 2018
849.00 kr.
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar
Maison Tardieu-Laurent, Cote Rotie Vieilles Vignes 2018
Maison Tardieu-Laurent, Cote Rotie Vieilles Vignes 2018
899.00 kr.
På väg till lager
Leverans 9-12 dagar

Rhônedalens kanske mest respektabla och elitistiska negociantföretag, Tardieu-Laurent, marknadsför cirka 30 olika viner, som alla är bland de bästa i sina respektive distrikt.

En imponerande uppställning som alla skapas på druvor som skördats från gamla vinstockar, vilket för Michel Tardieu betyder vinstockar som är mer än 50 år gamla. Företaget föddes 1994 när den tidigare privata föraren för franska presidenter träffade Dominique Laurent, en konditor och vinhandlare i Bourgogne.

Tillsammans bestämde de sig för att producera viner av högsta kvalitet från, om möjligt, alla de viktigaste distrikten i Rhônedalen. De började besöka olika framstående producenter och de lyckades ingå avtal för att köpa spännande fat vin från speciella tomter på några av dem.

De första vinerna lanserades hösten 1996 och sommaren 1997 smakas de av en viss Robert Parker, som under ett 14-dagarsbesök med nöjen i Rhônedalen upptäckte Tardieu-Laurents potential. Tardieu-Laurents två första försök på Cornas kallas "Några av de finaste Cornas-vinerna jag någonsin har ätit (och tro mig att jag har fått min del av det bästa)", och de 2 Cornas och några andra viner belönades med 90 till 94 poäng.

Det öppnade många dörrar för Michel Tardieu och Dominique Laurent, och under åren som följde etablerade de den rad av avtal som Tardieu-Laurent bygger på.

Idag är Dominique Laurent inte längre ombord. Istället samarbetar Michel Tardieu med den berömda konsulten Philippe Cambie och tillsammans diskuterar de i detalj med varje producent hur de utvalda tomterna ska odlas, när druvorna ska skördas och hur de ska omvandlas till vin. Och inte bara det: Tardieu-Laurent levererar också fat där vinerna därefter måste mogna, och som något mycket speciellt flyttas alla fat i februari efter skörden från respektive (hemliga) producenter till Tardieu-Laurent-källarna i Lourmarin, där vinerna mognar ytterligare och tappas sedan utan föregående klargörande och filtrering.