Vendôme Mademoiselle Classic Blanc Alcohol Free

99.00 kr.

Vendôme Mademoiselle Classic Blanc Alcohol Free

category label Eko
category label Alkoholfri

Vendôme Mademoiselle Classic Blanc Alcohol Free

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Frukt & Nötter

Vår utvärdering

Vêndome Blanc är ett alkoholfritt ljust mousserande vin, gjort 100% på den gröna druvsorten Airén. Druvan är en gammal vinprovning men ändå världens mest planterade vinprovning. Druvor för detta vin odlas i La Mancha-regionen i centrala Spanien, där druvan är särskilt känd och allmänt använd. Området, med sina 190 000 hektar vingårdar, är världens största vinkällare. Klimatet är extremt extremt med sommartemperaturer, som ofta stiger till 45 grader, och på vintern minskar det till minus 15 eller ännu lägre. Trots detta har Airén en unik förmåga att överleva områdets extrema torka.Detta vin går igenom en unik process som gör att druvets sanna karaktär kan dyka upp utan att innehålla så mycket som en droppe alkohol. Det är därför ett perfekt alternativ till dem som vill ha ett glas mousserande vin utan alkoholens effekt. Alkoholhalten är 0,0%.Vinet har en vacker ljus, kristallin färg med gula nyanser. I lukten finns anteckningar av päron, melon, persika, citrus, lime och vita blommor. Smaken är delikat med fina ljusbubblor, vilket ger djup och gott färskt gift.

Om produkten

Vêndome Blanc är ett alkoholfritt ljust mousserande vin, gjort 100% på den gröna druvsorten Airén. Druvan är en gammal vinprovning men ändå världens mest planterade vinprovning. Druvor för detta vin odlas i La Mancha-regionen i centrala Spanien, där druvan är särskilt känd och allmänt använd. Området, med sina 190 000 hektar vingårdar, är världens största vinkällare. Klimatet är extremt extremt med sommartemperaturer, som ofta stiger till 45 grader, och på vintern minskar det till minus 15 eller ännu lägre. Trots detta har Airén en unik förmåga att överleva områdets extrema torka.Detta vin går igenom en unik process som gör att druvets sanna karaktär kan dyka upp utan att innehålla så mycket som en droppe alkohol. Det är därför ett perfekt alternativ till dem som vill ha ett glas mousserande vin utan alkoholens effekt. Alkoholhalten är 0,0%.Vinet har en vacker ljus, kristallin färg med gula nyanser. I lukten finns anteckningar av päron, melon, persika, citrus, lime och vita blommor. Smaken är delikat med fina ljusbubblor, vilket ger djup och gott färskt gift.Passar som aperitif, för fruktiga efterrätter eller som ett alkoholfritt alternativ till en varm sommardag på terrassen.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.