The Grinder, Chenin Blanc

129.00 kr.

The Grinder, Chenin Blanc

The Grinder, Chenin Blanc

Kropp Medium
Aciditet Lav
Sötma Offdry

Vår utvärdering

Det är vinet för dig som älskar fylligt och rund vitt vin. Ge dig själv tillåtelse att bara njuta av ett glas, och låt den fruktiga och krämiga vinen göra din dag lite bättre. Det är vitt vin som får axlarna att sjunka ner och fötterna att gå upp.

Om produkten

Chenin blanc är i Sydafrika garant för fylliga, mogna vita viner, som ger en smakexplosion av äpplen, persikor och aprikoser samt en krämig känsla med massor av mandlar och honung. Servera vid 8-10°C i vanliga vita vinglas. Här är ett vin som bara kräver lite solsken, men om du ställer mat på bordet, prova det till fisk och kyckling - eller sallader med färsk frukt.

Facts

Sötma:
Offdry
Aciditet:
Lav
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Årgång:
2019
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).