Connemara

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Connemara är namngivet efter en av de mest berömda regionerna i Irland, ett av naturens mästerverk. Connemara är ett av landskapen med en helt naturlig och unik skönhet, beläget på västkusten vid den råa kustlinjen till Atlanthavet med de majestätiska bergen i bakgrunden, omgivet av regnvåt torvsump.

Denna rökiga Irländska whiskyn är inspirerad av den forntida irländska seden, där man torkar maltat korn över ett bål av den lokala torven. I loppet av de senaste gott 100 åren, försvann dock denna stolta tradition, fram till att Cooley blåste nytt liv i detta enastående märke - Connemara Peated Single Malt Irish Whisky. Ingen annan Irländsk whisky kombinerar den tunga, rökiga prägeln med frukt- och vaniljtoner, medans den samtidigt bevarar de mycket lätta och aromatiska smaktonerna, som Irländsk whisky är känt för.

Olik andra irländska whiskys, som destilleras tre gånger, så blir Connemara dubbelt destillerat i två små pot stills för att säkra, att deras Whisky bevarar den robusta intryck av en äkta, gammaldags dram.