Ron Barcelo

Anbefalinger

Visar: 0 varor

I december 1492 satte den spanska admiralen Christoffer Columbus första gången sin fot på en skön karibisk ö, som han namngav Hispaniola. Redan året efter vände han tillbaka, och denna gång tog han med sockerrör, med idéen om att det borde trivas i det klimatet. Något som visade sig vara riktigt.

Den Dominikaska Republiken tog upp 2/3 delar av Hispaniola. Huvudstaden Santo Domingo är idag hemmaplan för den stolta, gamla romproducenten Ron Barceló, som grundades av den spanske unga, eldsjälen Julian Barceló, under 1929/1930. Ron Barceló blev snabbt synonymt med den bästa lokala rommen och den snabbt växande företaget på ön.

Ron Barceló Añejo såg ljuset första gången år 1970 i den unika patenterande bärnstensfärgade flaskan "Pitufita". Därefter kollade Ron Barceló aldrig tillbaka. År 1980 presenterades Ron Barceló Imperial som av högt ansedda Beverage Test Institute of Chicago skördat stora hyllningar som världens bästa rom och även fått den högsta poängen någonsin i institutets historia (97/100).

Själva produktionen sker i provinsen San Pedro de Macorís, som med en genomsnittstemperatur på 30° och en luftfuktighet på 90% har de det perfekta förutsättningarna för att mogna rommen. Det sker naturligtvis efter alla konstens regler på de finaste amerikaska ekträfaten. 1 års lagring här svarar för 4 år under kallare förhållanden.

Ron Barceló är en högkvalitativ rom med alla de klassiska fördelarna och har tilldelats en antal guldmedaljer och andra hedersutnämnanden vid internationella spritsymposier. Ron Barceló, är ett av Den Dominikanska Republikens största och mest prestigfulla företaget och exporterar största delen av sin produktion till över 50 länder världen över.