Renegade Rum

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Renegade Rum Distillery, som ligger på den karibiska ön Grenada, är inget mindre än ett av rymdvärldens mest innovativa och visionära destillerier. Bakom destilleriet står samma team som ligger bakom det innovativa irländska whiskydestilleriet Waterford Distillery. Renegade Rum Distillery drivs, liksom Waterford, av terroirfilosofin, en filosofi som är ganska normal i vinvärlden, men som sällan nämns i romvärlden. Terroir är en fransk term som kort syftar på det inflytande som miljön (sol, vind, temperatur, läge, markförhållanden etc.) har på tillväxten av en given växt, och säger alltså något om hur vinet (eller som i i detta fall kommer romen) att smaka.

De första dropparna rann från destillatörerna 2020, vilket gör att destilleriet är ganska ungt. De första faten med rårom är redan avsatta, som nu mognar på destilleriet. Vi får dock vänta lite mer på Renegades mogna uttryck och först och främst koncentrera oss på de omogna romtyperna, som går under namnet "pre-cask".

Terroir-filosofin kommer till uttryck i destilleriets olika buteljeringar. All rom buteljeras separat i förhållande till sockerrörstyper och sockerrörsfält. På så sätt får varje tappning en distinkt smakprofil starkt påverkad av den specifika sockerrören och det specifika området.