Presidente rom

1 varor

Anbefalinger

Visar: 1 varor
Presidente El Gran Ron del Caribe 23 år 40% 70cl
Presidente El Gran Ron del Caribe 23 år 40% 70cl
899.00 kr.
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar

José Julián Martí Pérez var och är fortsatt en kubansk nationell hjälte och en viktig figur i Latinamerikansk historia. Under sitt korta liv lyckades han bära många titlar. Han var bland annat en poet, journalist, revolutionär filosof, översättare, professor, förläggare och politisk teoretiker. Som om det vore nog. Han var även en del av de kubanska frimurarna. 

Genom sin litteratur och politiska aktivitet blev han en symbol för Kubas kamp för självständighet mot Spanien på 1900-talet. Efter hans död blev han omtalad som “Aposteln för den kubanska självständighetskriget”. Han tillägnade sitt liv åt att främja frihet och politiskt självständighet för Kuba. Han dödades av spanska soldater under “The Battle of Dos Rios” och hans död blev startskottet till kampen för ett självständigt Kuba för många kubanska revolutionärer. 

Presidente rom är av högsta kvalitet, skapad av kubanska expert-blandare i staden Santo Domingo 1995, för att hedra minnet av legenden José Marti och 100 årsdagen av han död.