Leitz, Eins Zwei Zero, Sparkling Rosé Alcohol Free

149.00 kr.

Leitz, Eins Zwei Zero, Sparkling Rosé Alcohol Free

category label Alkoholfri

Leitz, Eins Zwei Zero, Sparkling Rosé Alcohol Free

Om produkten

Leitz Sparkling Rosé Eins Zwei Zero är något så sällsynt som ett alkoholfritt vin som faktiskt smakar som vin. Leitz Sparkling Rosé är tillverkad av Merlot, Portugieser och Pinot Noir och genomgår en mild avalkoholisering via vakuumdestillation, som bibehåller så mycket smak och karaktär från druvorna som möjligt. Även om alkoholfria alternativ inte har det djup och den vikt vi känner från "riktigt" vin, är Ein Zwei Zero både fräsch, skarp och uppfriskande, med en lätt sötma balanserad av en kanonsyra - så här känns det inte som någonting saknas.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.