Frederiksdal Körsbärsvin 2015 18,7 cl.

99.00 kr.

Frederiksdal Körsbärsvin 2015 18,7 cl.

Frederiksdal Körsbärsvin 2015 18,7 cl.

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Halvsød

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Tørret/kogt frugt

Om produkten

Frederiksdals årgångsvin är det fruktigaste av alla Frederiksdals viner. Vinet är allmänt känt för att vara en av de - om inte de bästa - representanterna för körsbärsvin i allmänhet, och inte minst konventionen körsbär som visas från sin bästa sida. Körsbären fermenteras vilda i 2-4 dagar strax efter skörden, varefter vinet har lagrats i ståltankar och tappats på flaska.

Körsbären plockas från några unga fruktträd på Skælstrupmark som bidrar med friskhet, precis som du också använder en liten mängd körsbär från de gamla träden på Nielstrupmark som bidrar med ryggrad och struktur till vinet.

Servera vinet lätt kylt vid 10-12 grader och använd det bla. till desserter med bär, bitter choklad, ostar och naturligtvis ris à la mande.

Notera: 18.7 cl.

Aroma

Rød frugt
Mørk frugt
Tørret/kogt frugt

Facts

Kropp:
Fyldig
Tannin:
Lav
Sötma:
Halvsød
Aciditet:
Medium
Typ:
Dessertvin, halvflaska
Smakprofil:
Årgång:
2016
Odling:
Konventionell
Storlek:
187 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Skruvlock

Serving tips

Söta desserter
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.