Feudo Italia, Lambrusco

129.00 kr.

Feudo Italia, Lambrusco

Feudo Italia, Lambrusco

Kropp Medium
Aciditet Lav
Sötma Halvtør

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Lav
Passar till:
Friska desserter
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
9,50
Område:
Emilia Romagna
Land:
Italien
Druvor:
Lambrusco 100%
Odling:
Konventionell
Smakprofil:
Pink
Rosa
Sötma:
Halvtør
Tannin:
Lav

Serving tips

Aperitif
Friska desserter

Om produkten

Feudo Italia Lambrusco är koncentrerad och smakfull med rika fruktaromer av jordgubbar, boysenbär och körsbär - perfekt för sommardesserter och eftermiddagar. Lambrusco är tillverkad av blå druvor med samma namn på italienska Emilia-Romagna. De torra versionerna är extremt matvänliga, medan de söta är fräcka att servera med bärdesserter och i skuggan. Vinets mousse uppträder under kort andra jäsning i tanken så att de rena fruktsmakarna bevaras. Djup röd färg, krämig mousse och välbalanserad sötma, som kompletterar den lilla fina mängden tanniner vackert - en säker vinnare på en varm sommardag, där menyn är på jordgubbe efterrätt i skuggan.

Andra populära produkter

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.