Domaine Laffitte, Blanc Semi Dry 2022

119.00 kr.

Domaine Laffitte, Blanc Semi Dry 2022

Domaine Laffitte, Blanc Semi Dry 2022

Om produkten

Den perfekta balansen mellan friskhet och sötma hittar du i Freres Laffittes Demi Sec. Ett vitt vin som strålar av sommarglädje och vårsolsken, där en liten touch av restsötma ger precis den där extra smaken som får dig att vilja ta en till munfull. Här får Sauvignon Blancs aromatiska friskhet sällskap av den lokala druvan Gros Manseng, som ger balans med fyllig doft och smak av mogen ananas och aprikos, med en antydan av rostade hasselnötter - och resultatet är ett underbart halvtorrt vin, där det söta elementet aldrig tar över, utan ger balans till den kittlande friskheten - och det gör vinet till en läcker aperitif, som kan drickas vid nästan alla tänkbara tillfällen. Servera vid 8-10°C och drick i solen i gott sällskap av vänner - eller till sommarsallad med färsk frukt eller sushi med lite kryddiga inslag.

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Sushi

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.