Delas Freres, La Landonne Cote Rotie 2015

2,499.00 kr.

Delas Freres, La Landonne Cote Rotie 2015

Delas Freres, La Landonne Cote Rotie 2015

Vår utvärdering

Mycket komplex doft med inslag av rostade kaffebönor och lakrits. De eleganta tanniner stödjer den intensiva och fyllig smak som lämnar en lång och ihållande eftersmak i munnen.

Om produkten

Rhône, Frankrike: s 'Best Buy' vinregionen # 1. Områdets mycket allvarliga vinmakare inte har genomfört samma höga prisökningar som deras motsvarigheter i Bourgogne och Bordeaux. Samtidigt Rhone ett stabilt klimat som är mer än sällan orsakar problem med urvattnade viner på grund av regn under skörden. Delas Freres, som grundades 1835, var 1977 övertas av den berömda champagne, Champagne Deutz. Med en bra kapitaltillskott har vingård under årens lopp inkluderar förnyade al vinifikationsudstyret så huset idag står som en av de mest moderna vingårdar i Rhonedalen. Dessutom utökas bostadskapaciteten för att möta den ständigt ökande efterfrågan, vilket också har inneburit att trots våra många ägodelar vingårdar i några av Rhônedalen mest berömda kommuner samlare är nu också en viss mängd druvor från de mest kräsna vinodlarna i område. Idag huset anses vara bland de Rhone 10 bästa producenter - inte minst på grund av bolagets super begåvad vinmakare, Jacques Grange, som om någon har skrivit vingård i Stellar vinbog! Just de stora innehav av vingårdar, eftersom huset har i Rhonedalen, är avgörande för att företaget medgav att de olika terroir i de olika beteckningarna bör återspeglas i de olika viner. Därför är målet att återspegla terroiren märken och därigenom skapa den största vin som möjligt. Côte Rôtie La Landonne är Delas' absoluta prestige viner. Druvorna kommer uteslutande från enda fält La landonne och dra nytta av dess perfekt läge på Côte Brune. Vinet skapades först 1997 och har därefter enbart släpptes de allra bästa årgångarna. Detta i kombination med en mycket begränsad produktion som aldrig överstiga 2.500 fl., Vilket gör det en sällsynt och eftertraktad gäst i våra vinbutiker. Stilistiskt symbol för Côte Brune med mycket intensitet och fyllighet.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.