Copenhagen Sparkling Tea Blå Alkoholfri Øko

199.00 kr.

Copenhagen Sparkling Tea Blå Alkoholfri Øko

category label Eko
category label Alkoholfri

Copenhagen Sparkling Tea Blå Alkoholfri Øko

Serving tips

Aperitif

Om produkten

Nu, som tidigare, handlar det om att kombinera många olika typer av exklusiva teer för att få en smak som ingen av dem ensamma kunde utföra. Lite som när källaren på vingården skapar en cuvée genom att blanda frukten från olika druvsorter och tomter. I Copenhagen Sparkling Blue Tea står dock ingen alkohol på spel. Istället tillsätts teet med ekologisk druvmust, lite nypressad citronsaft och en liten mängd socker innan det genomgår en hemlig raffineringsprocess som lyfter drycken ur teens konventionella universum med ambitioner att skapa den bästa mousserande produkten i värld utan alkohol.

För att komma till mållinjen har en bred palett med 9 olika teer använts, och även om det är 55 g kvarvarande socker är första intrycket mer friskt och livligt än egentligen sött. Det finns främre toner av blomma, jasmin och kvitten, och under kommer kamomill och vitt te med extra arom och mjukhet innan utvalda svarta teer ger en behaglig fyllning och en befrämjande liten bitterhet som också lyckas balansera den lite vågiga vridningen från Chai.

Jacob Kocemba själv tror att den komplexa smakprofilen erbjuder många användningsområden och rekommenderar Copenhagen Mousserande alkoholfritt blått te till både förrätter, lätta huvudrätter och för de flesta desserter, och när man tänker på hur mycket sötare läsk som dricks för olika måltider, har naturligtvis rätt. Njut av det vid 5 grader i ett champagneglas. Gillar också som en annan aperitif.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.