Albet i Noya, Cava Petit Albet i Noya Brut Reserva Øko

169.00 kr.

Albet i Noya, Cava Petit Albet i Noya Brut Reserva Øko

category label Eko

Albet i Noya, Cava Petit Albet i Noya Brut Reserva Øko

Vår utvärdering

Färska, ren och fräsch Cava, med sina fina raffinerade bubblor är mycket charmig. Kan användas både som aperitif, men det har också kropp och syra för att matcha exemplet. Asiatiska köket, där bubblorna kommer att rensa efter starka kryddor. Vi rekommenderar att servera vinet med 6-7 grader inom 24 månader efter degorgering.

Om produkten

Läcker ekologisk Cava producerade klassiska Cava druvor: xarello, Macabeu och Parellada. Alla druvorna skördas för hand, och sedan jäsa under 26 dagar vid 15 grader. Andra jäsning på 16 grader efter den traditionella "Champe" -metoden. Lagras i flaskan i 12 månader innan degorgering. Färska, ren och fräsch Cava, med sina fina raffinerade bubblor är mycket charmig. Kan användas både som aperitif, men det har också kropp och syra för att matcha exemplet. Asiatiska köket, där bubblorna kommer att rensa efter starka kryddor. Vi rekommenderar att servera vinet med 6-7 grader inom 24 månader efter degorgering.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).