Paxton Vineyards

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Paxton Vineyards i McLaren Vale grundades 1979 av David Paxton, som idag anses vara en av de mest begåvade vinproducenterna i Australien. Under många år producerades druvor som såldes vidare till andra företag, och det var först 2000 som en Paxton Shiraz (1998) lanserades under eget namn. Samtidigt avslutade David Paxtons son, Michael, sin utbildning som vinmakare och agronom, och han blev sedan en del av laget. Filosofin har varit tydlig från början: Vinerna skulle uttrycka druvornas typiska egenskaper, områdets mångfald och potentialen och karaktären hos varje vingård, som bl.a. ledde till övergången till biodynamisk produktion. (NASAA-reg.nr. 5364P).

Idag äger och odlar Paxton Vineyards totalt 80 hektar. vingårdar fördelade i McLaren Vale och i Barossadalen, vilket ger god mångfald när det gäller klimat och markförhållanden. Druvsorten Shiraz är den viktigaste men odlas också bl.a. Grenache, Cabernet, Tempranillo, Sauvignon Blanc, Pinot Gris och Chardonnay. David Paxton och hans team använder både traditionella och mer innovativa odlingsmetoder, där bland annat. väljer kloner som ger låga avkastningar men i gengäld högre kvalitet. Bevattning är en nödvändighet i flera av vingårdarna, men processen kontrolleras noggrant, t.ex. med droppbevattning, så att avkastningen också är begränsad.