Domaine Aleth Girardin

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Domaine Aleth Girardin är en av Pommards absoluta stjärnor.

Detta är en 7 ha. stor familjedomän, ledd av Aleth Girardin själv, som tog över ansvaret 1995 efter att ha arbetat sida vid sida med sina föräldrar sedan 1978.

Flickor var då en sällsynt syn i åkrarna och i källarna, så Aleth möttes skeptisk. "..Jag var alltid tvungen att bevisa mitt värde ...", säger Aleth Girardin, "..men jag tror att det har gett mig motivation att ständigt förbättra och hitta mitt eget sätt." Fälten har alltid odlats nära organisk, så de största förändringarna har hänt i källaren. ”Till skillnad från min far är jag minst 80% rabatt idag.

År 1998 började Aleth Girardin kallmakeringen av druvorna före jäsning. Annars sker vinifieringen med ett minimum av ingripande, och vinerna återlämnas endast en gång innan domänens tappning.

1999 ersatte jag den gamla pressen med en modern pneumatisk press .. ”säger Aleth.

Kommunen Pommard täcker över 320 hektar.

Tillsammans med den angränsande kommunen Volnay och Grand Cru-vinerna från Corton längre norrut, är det här vi hittar de bästa röda vinerna i Côte de Beaune.

Andelen aktiv kalksten och lera, som det finns ganska mycket i Pommard, gör vinerna härifrån till några av de mest kraftfulla röda vinröden.

Andelen lera och grus varierar emellertid, liksom exponeringen av fälten varierar från paket till paket, så det finns många smakvariationer även om druvan är Pinot Noir i alla fall.