Château de Cayx

Vi rekommenderar

1 varor
Visar: 1 varor
Chateau de Cayx, 'Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark 2015 Magnum
Chateau de Cayx, 'Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark 2015 Magnum
649.00 kr
Finns i lager (18 stk)
- Leverans 3-8 dagar

Behöver du en flaska Château de Cayx? Begriplig!

Château de Cayx är ett vin som står högt på kvalitetsstegen.

Det är särskilt känt i Danmark som prins Henriks vin.

Château de Cayx, som ligger i hjärtat av Cahors-distriktet, kan spåras tillbaka till 1400-talet, då det byggdes för att kontrollera segling på Lot River. Slottet är byggt på sluttningen av en kulle från vilken man kan se floden Lot och den lilla byn Caïx, som tillhör kommunen Luzech.

Drottning Margrethe och Prince Consort köpte Château de Cayx 1974, varefter den genomgick omfattande renoveringar. På initiativ av prins Henrik har Château de Cayx över tiden återvunnit sina imponerande 21 hektar vingårdar, idealiskt vänd söderut och ner mot en slingrande flod Lot. Eftersom vinodlingarna gradvis har planterats sedan 1975 har Château de Cayx vinstockar en genomsnittlig ålder på ca. 25 år.

Vinerna från Château de Cayx har tagit ett kvantesprång uppåt i kvalitetsrankningen sedan 2007 och har använt den unga önologen och vinmakaren Alexandre Gélis. Alexandre Gélis såg genast den stora outnyttjade potentialen i Château de Cayx, och sedan hans anslutning har han arbetat målmedvetet i samarbete med Prince Consort för en stramare förvaltning och förbättring av slottets olika viner. Och att den har gett tass kan provas i Château de Cayx senaste årgångar.

Kolla in vårt urval av Prince Henrys viner och köp ditt favoritvin Château de Cayx med en prisgaranti.