Seedlip

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Ben Branson var trött på att bli serverad söta alkoholfria drinkar, som inte gifter sig med varken maten eller atmosfären. Det är med detta som utgångspunkt, som han efter två års experimenterande, lyckades skapa ett högkvalitativt och sofistikerat alkoholfritt alternativ till vuxna.  

Seedlip är en innovativ lösning till problemställningen “Vad ska jag dricka om jag inte har lust eller inte kan dricka alkohol?”

Seedlip ligger bakom produktionen av världens första destillerade alkoholfria spritdryck, med rötter i England. Vid tillverkningen används endast de absolut finaste ingredienserna som naturen har att erbjuda. 

Metoden grundades på dokumentet “The art of distillation” från 1651, som innehåller flertal recept på destillation av örtmediciner, där varje växt destilleras separat i en enkelpanna av koppar, som sedan blandas. 

Under produktionen av Seedlip macereras örterna i kallt vatten och destilleras ytterst varsamt i klassiska kopparpannor. Där aromerna transformeras från örter, frukt, bär och kryddor till ett äventyrligt alkoholfritt doft- och smakrikt destillat. 

Slutresultatet blev en sofistikerad alkoholfri spritdryck, fri från socker, sötningsmedel och kalorier. Innovativt skapat på botaniska produkter som är typiska för gin, samtidigt med en nyfikenhet på tidigare okända örter, frukter, bär och kryddor. En perfekt grund för alkoholfria drinkar. 

Ben lanserade Seedlip Spice 94 i London 2015. Hans första handgjorda 1000 flaskor såldes slut inom tre veckor, nästa tusen flaskor inom tre dagar samt de tredje på 30 min online. 

Sedan lanseringen har Seedlip omfamnats av världens bästa restauranger, hotell och butiker världen över. 

Seedlip har kommit i tre utgåvor; Garden 108,  Spice 94 och Grove 42. 
Serveras gärna med en god tonicvatten likt en klassisk G&T.