Cognac Francois Voyer

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Cognac François Voyer anses i den internationella pressen vara en av de bästa producenterna i Grande Champagne och finns på några av de bästa vinlistorna i världen. En av världens största cognac-samlare, Michel Gillet, har Voyer-cognac bland sina favoriter: "Inte nödvändigtvis en av de mest kända cognacerna, men definitivt en av de allra bästa", säger han.

Cognac François Voyer grundades 1795 och ligger nära staden Verrières, i hjärtat av Grand Champagne, 1er Cru du Cognac. Ursprungligen levererade familjen sina druvor till andra producenter, men från 1870 började de, som en av få i området, destillera cognac själva och mogna dem på fat. Detta har nu gjorts i 5 generationer. Vinodlingarna ligger i två av de bästa kommunerna i sydvästra Grande Champagne, första Cru du Cognac: Verrières och Ambleville, nära Segonzac. Från 1960-talet började de tömma och utveckla sitt eget cognac-urval, som idag består av ca. 10 olika produkter, några av dem med över 50 års lagring.

Det är källmästaren Pierre Vaudon som tar hand om de olika "sammansättningarna" (blandningarna) och urvalet av cognacerna som ska mognas ytterligare. Han är en garant för kvalitet och kontinuitet hos François Voyer. Den stora reserven av gamla cognacs i huset innebär att du mestadels kan producera voyer cognacs som är mycket äldre än lagen föreskriver. Det är en av hemligheterna i Cognac François Voyers speciella kvalitet och harmoni.