Riga Black Balsam Herbal Bitter 45% 4cl

59.00 kr.

Riga Black Balsam Herbal Bitter 45% 4cl

Riga Black Balsam Herbal Bitter 45% 4cl

Vår utvärdering

Delikat annorlunda, mycket mjuk och närmast sammetslen på tungan. Riga Black Balsam öppnar en hel värld av smakintryck från de 24 örterna, kryddorna, blommorna, safterna och bär som ingår i receptet. Speciellt om du ger dig tid till att värma upp drycken i glaset innan du smakar. Hela 24 olika ingredienser, bl.a. björk skott, hallon, ingefära, svarta pepparkorn, pepparmynta, citronblad och honung.

Om produkten

Historien om Riga Black Balsam går helt tillbaka till 1700-talet, då den ryska kejsarinnan Katharina den Store besökte staden.

Omkring år 1750 framställde Apotekaren i Riga, Abraham Kunze, en Kunzer Balsam med hjälp av gamla apotekarrecept. Sedan har Wolfschmidts Destilleriet i Riga genom generationer framställt Riga Balsam och distribuerar den i lerflaskor.Enligt legenden kunde Kunze bota kejsarinnan Katharina den 2. av Rysslands magont, vid sitt besök år 1752, geno att hon kontinuerligt drack Riga Balsam under en vistelse, och snart blev dricken en av favoriterna vid det ryska hovet och över hela Europa. Namnet "balsam" refererar till att drycken egentligen var ett läkemedel.Endast naturliga ingredienser används vid framställningen; örter, rötter och bär är med till att bidra till en ny upplevelse.Delikat annorlunda, mycket mjuk och närmast sammetslen på tungan. Riga Black Balsam öppnar en hel värld av smakintryck från de 24 örterna, kryddorna, blommorna, safterna och bär som ingår i receptet. Speciellt om du ger dig tid till att värma upp drycken i glaset innan du smakar. Hela 24 olika ingredienser, bl.a. björk skott, hallon, ingefära, svarta pepparkorn, pepparmynta, citronblad och honung.Riga Black Balsam blandas i stora ekträsfat - och här får blandningen lov till att "vila sig" under lång tid, för att få den karakteristiska styrkan och lätt bitter-söta fram i smaken.Detta är bestämt inte en tråkig upplevelse - och bortsett från att dricka denna bitter till morgonkaffet - är den också utmärkt "under bar himmel" och i cocktails.

Anbefalinger