Master's Selection, London Dry Gin

399.00 kr.

Master's Selection, London Dry Gin

Master's Selection, London Dry Gin

Vår utvärdering

En kvalitetsgin som destillerats tre gånger och produceras enligt London dry Gin-metoden.

Om produkten

Gin Master Selection produceras av McGinter Distillers och är en kvalitetsgin som destillerats tre gånger och produceras enligt Londons torra Gin-metod. Det är en mycket aromatisk gin med känsliga toner av vild enbär, harts med fina minnen av örter. På gommen är den mjuk och krämig och slutar i munnen med en behaglig alkoholsmak på grund av den goda destillationen. Finalen upplevs som aromatisk balsam.

Gin Master's Selection produceras i Destilerias MGs destilleri- och tappningshallar i den katalanska kuststaden Vilanova i la Geltrú, bara 50 kilometer söder om Barcelona.

Ginnen är en klassisk London Dry Gin när det gäller smaker och ingredienser: enbär, koriander, kardemumma, ängelrot, citronskal, skal från bitter apelsin och skal från söt apelsin.

Det finns dock något mindre traditionellt med att hantera citrusfrukterna. Citrusskalarna blötläggs i 50 volymprocent alkohol i 12 månader i 40-liters stålbehållare.

Destillationen av ingredienserna sker över två satser. Citrusmaceration separat och de andra separat. Slutligen blandas koncentraten från båda destillationerna noggrant och vatten blandas till slutprodukten på 40 volymprocent.

Tonic match: MG Tonica och Fever-Tree Mediterranean Tonic

Signaturdrink "Master's Gin Tonic"

  • Fyll ett vinglas med isbitar
  • 5 cl Master's Gin
  • 10-12 cl MG Tonica
  • Vrid en limeskal över glaset och lämna den i glaset
  • Rör om försiktigt och redo att servera

Anbefalinger