William Fevre, Chablis 1. Cru, Vaillons 2019

549.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vaillons är ett av de största Premier Cru-fälten i området och ligger sydväst om staden Chablis, på Serineflodens vänstra strand. Jorden här är en blandning av kalk och lera och innehåller en mängd små fossiler. En mycket unik jordstruktur som ger precisa och eleganta viner med hög finess.

Med över 80 tomter på Kimmeridge lime, har vinmakaren Didier Seguier massor av kombinationsalternativ att arbeta med. Varje tomt vinifieras separat och han har minskat användningen av ny ek från ca 20% till 5%. Vinets potential ligger i dess sensoriska inflytande – för Chablis härrör detta från vinets terroir som skapar friskhet och mineralitet i kombination med vinmakarens förmåga, tror William Fevre. Vinet erbjuder en mängd smaknyanser, perfekt balans och ett unikt uttryck av friskhet och elegans.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andre populære produkter