Om produkten
Trocken Tradition är som alltid gjord av 100% organisk och biodynamisk Spätburgunder, dvs. Pinot Noir. Både i samband med skörden och sedan i vinhuset utförs en noggrann sortering av druvorna innan en lång och kall maceration och jäsning på den naturliga jästen. Vinet har sedan lagrats i 24 månader i en blandning av nya och gamla franska ekfat och flaskas ofiltrerat med minimal användning av SO2.
Aromen är fantastisk, elegant, ren och ändå helt Pinot Noir arketypisk med fina toner små röda vilda bär, blommor, apelsin, söt lakrits och orientaliska kryddor. Smaken är saftig som i några viner: Lättsam och intensiv samtidigt med mycket fina, små tanniner i eftersmaken och en delikat, lätt rostad touch från skålen.
Således är Rebholz Spätburgunder ett fantastiskt vin för t.ex. tartar, köttfärs, fjäderfä, kanin eller serveras lätt kyld för grillad tonfisk och skinnstekt fisk med svamp.
Vinet kan lagras i upp till 15 år från skördeåret, men vi rekommenderar att du njuter av det inom tio år, när den färska och känsliga frukten fortfarande är i fokus. Servera lätt kyld vid 14-15 grader.
92 poäng - James Suckling, september 2020
"Detta är anmärkningsvärt koncentrerat och välstrukturerat för en" grundläggande "pinot noir. Behöver lite luft för att de mörka körsbär och jordnaturerna ska dyka upp, men när de gör det sjunger det verkligen och tanninerna ger finishen lite driv. Från biodynamiskt odlade druvor. Drick eller håll. "