Weingut Nik Weis, Urban Riesling, Mosel 2021

139.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Både 2017 och 2018 hamnade Urban Riesling på Wine Enthusiasts Top 100 Best Buy-listan. Vi kan bara hålla med om att sammanhanget mellan pris och kvalitet är eminent. 

Urban Riesling är öppningsnumret från Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspirerad av den urbana livsstilen i världens metropoler, som lätt kan anspela på ett okomplicerat glas vin i goda vänners lag. När som helst och var som helst. 

Att det överhuvudtaget är möjligt att kombinera storstadslivet med något så lantligt och idylliskt som Mosel beror enbart på Riesling-druvans mångfacetterade egenskaper. Ingen annan druva, som Riesling, lyckas balansera hög, citrusliknande syra med fruktig kvarvarande sötma och fortfarande kunna framstå som en graciös balettdansös. Av samma uppenbara orsak har Riesling vunnit fans världen över. Urban Riesling är en ärlig och rak Moselvin, som är trogen sitt ursprung.

I både arom och smak bjuder den på en komplex och blommig karaktär med en fin underliggande mineralitet. Vinets syra och måttliga restsocker möts i en härlig harmoni som gör vinet extremt mångsidigt och njutbart.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter