Weingut Nik Weis, Pinot Noir Rosé, Mosel 2021

256.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Ett mycket speciellt rosévin
Även vid synen av den smala och eleganta flaskan vet du att detta är ett mycket speciellt rosévin. Färgen är vacker jordgubbaröd med en diskret mörkare röd kärna och kanter som är lite ljusare. Näsan spricker av rikedom av bär - hallon, jordgubbar och blåbär - anteckningar som upprepas i smaken, vilket kompletteras snyggt med anteckningar av örter, fläderbär, fläderblommor och subtila rosor.

Även om Mosel inte är känd för sin produktion av rött vin, har området historiskt producerat en mängd olika blå druvor. I mitten av 1700-talet satte emellertid ett Riesling-förbud effektivt stopp för den praxis genom att rota alla vinrankor med blå druvor. Detta föreläggande avtog med slutet av 1800-talet, även om det under perioden 1933-1986 återigen var förbjudet att producera rött vin i Mosel.

Därefter har dock röda vinproduktionen återuppstått i Mosel - och därmed av odlingen av blå druvor. Nik Weis Pinot Noir Rosé är tillverkad av 100% Pinot Noir-druvor från 33 år gamla vinstockar. Den lite känsliga druvan trivs utmärkt i vingården, där alluviala avlagringar och det blå skifferet bidrar med viktiga näringsämnen och hjälper till att ge druvorna sin underbara, karakteristiska smak. Samtidigt är vattentillförseln till vingården oöverträffad, så Pinot Noir-druvorna har det som ett äggula. Och den kan smakas i denna vackra och smakrika rosé.

Druvorna bokstavligen handplockas och efter en kort maceration vid lågt tryck pressas de. Det hjälper till att ge vinet sin fantastiska färg med vackra och känsliga rosrosa reflektioner. Mustet jäser utan tillsatser vid låga temperaturer och lagras i rostfria tankar.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Andra populära produkter