Weingut Fritz Wassmer, Spätburgunder 2019

179.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Skörden är manuell och transporten från de olika tomterna till vingården i Bad-Krozingen sker i små plastlådor för att inte skada druvorna. Alla stjälkar tas bort varefter druvorna sorteras en extra tid före jäsning, vilket sker spontant utan främmande jäststammar i en blandning av rostfritt stål och stora gamla träfat. Detta följs av 12 månaders mognad på begagnade fat från Bourgogne mot en lätt filtrering och tappning.

Fritz Waßmer arbetade under en period som volontär på Domaine de la Romanée-Conti själv, och det är uppenbart att han strävar efter den burgundiska elegansen och komplexiteten i sina viner. Inte riktigt konstigt när man tänker på att Fritz Waßmer har plockat upp alla sina vinstockar från ledande producenter på de gyllene sluttningarna.

Här är härliga toner av jordgubbar, hallon och vinbär, och som det förstås inget spår av det vi en gång kallade "tysk sötma". Tvärtom, begreppet är friskt och mineraliskt och visar att Fritz Waßmer också har erkänt att det inte längre bara handlar om att visa att solen också skiner i Tyskland. En sval, saftig, rengörande och raffinerad Spätburgunder med en burgundisk själ.

Prova det för en stekt tupp med krona eldkokta rotfrukter och en musselfondue reducerad till kärleksfull intensitet med citrus och grädde och upptäck / återupptäck att känslig Spätburgunder fungerar bra med fisk.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.