Gigondas anses av många som en av de bästa beteckningarna i södra Rhône och jämförs ofta med Chateauneuf-du-Pape, vilka också är tillverkade huvudsakligen på druv grenache. En ung generation av vinmakare har lyckats göra distriktets stor potential. Speciellt vingårdar vid foten av den berömda bergskedjan "Dentelles de Montmirail" producerar utmärkta viner. Domaine d'Ouréas 4,5 hektar. Gigondas är i vingården "Grand Montmirail", på en höjd av 400-520 m., På sidan av bergskedjan. Den nedre delen är på en underjordisk av rött märgel, som ger viner med kraft och meatiness, medan mellersta och övre del av vingården ligger på en kalkhaltig klippa, vilket ger viner med mer skärpa och komplexitet. Dessutom är det dessa höga liggande vingårdar som inspirerade Adrien att nämna Ouréa ursprungligen uppkallad efter en grekisk bjergegud (son till gudinnan Gaia). Vingården är planterad i 1975 med 90% grenache och 10% Syrah och alla fält på Domaine d'Ouréa, odlade på organisk. Due. lutning kommer fältverksamhet med hästen. Det skördas uteslutande manuellt (30 hl./ha.) I små lådor med 12 kg. För att undvika krossning och oxidation under transporten. Jäsningen sker med hela druvklasar efter en lätt krossning och varar en månad (utan användning av svavel). Under de 18 månader åldrande i klassiska betongtankar och innan buteljering användning, men en bit SO2. Kombination av söderläge tomter där druvorna få en perfekt exponering för solen, jorden och höjden ger en svalka som ger vinet stor finess och komplexitet, medan en mycket enkel och naturlig vinframställning ger ras, karaktär och intensitet. En stor mineralitet ger också en mycket originell och överraskande Gigondas! Servera i stora glasögon, som efter en timmes syresättning i karaff. Prova rostade kalvkött, nötkött eller lamm, men också som att ducka eller fågelvilt.