Bodegas Montecillo

Vi rekommenderar

Visar: 0 varor

Bodegas Montecillo grundades 1874 i Fuenmayor (Rioja Altas äldsta vinby) av Don Celestino Navajas Matute - en av pionjärerna i området. Från slutet av 1800-talet hjälpte han att introducera samma vinifieringstekniker som användes vid den tiden i Bordeaux. Senare skickade han sina två söner, Alejandro och Gregorio, till Bordeaux för att studera oenologi och sedan gå med i företaget. Alejandros son, José Luis Navajas (3: e generationen), tog över Bodegas Montecillo 1943. José hade studerat vin i Beaune (Bourgogne) och Penedès (Spanien), och han introducerade nya tekniska anläggningar på gården (t.ex. temperaturkontroll), som förde vinerna upp till en helt annan kvalitetsnivå.

Tyvärr hade José inga arvingar, så han beslutade att hitta en köpare som skulle fortsätta företaget enligt samma filosofi. 1973 sålde han således Bodegas Montecillo till ett annat berömt familjeföretag i området, Osborne. De nya ägarna beslutade omedelbart att bygga ett nytt och mer funktionellt vinhus (mellan Fuenmayor och Navarette), och det slutfördes 1975.

Även om vinerna från Bodegas Montecillo har "moderniserats" har regionens äkthet inte glömts, och därför används endast regionens klassiska druvsorter: Tempranillo, Garnacha, Graciano och Mazuelo. Bodegas Montecillo är en av de äldsta vingårdar i Rioja, men anses idag vara en av de mest innovativa och spännande vingårdar i området. Vinerna har inte bara noterats lokalt utan har också fått stort internationellt erkännande.