Bodegas Montecillo, Rioja Reserva 2013

236,00 kr
Få erbjudande för produkt
Leverans 4-5 arbetsdagar
Passar till
Information
Typ
Rött vin
Land
Spanien
Område
Rioja
Årgång
2013
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
13,50
Korkvariant
Kork
Druvor
Tempranillo 90% Garnacha 8% Mazuelo 2%
Passar till
Köttbit (på grillen) Mörkt kött Vilt
Om produkten

Bodegas Montecillos Rioja Reserva består av 90-95% Tempranillo, 3-8% Mazuelo och 2% Garnacha. Montecillo plockar upp de flesta druvorna i sina egna fält, men också med en regelbunden mängd små druvproducenter i Rioja Alta, som alla odlar sina vingårdar i nära samarbete med oenolog och agronom Carmelo Espinosa Muga, som ansvarar för odlingen av Montecillo. Tillsammans med källaren mästare, Mercedes Garciá Rupérez, har de definierat rätt paket för rätt druvsorter och utvecklat nya, miljövänliga odlingsmetoder som kan förbättra druvornas kvalitet och komplexitet.

I källaren är det Mercedes Garciá Rupérezs jobb att ge vinerna sin egen stil och identitet, med full respekt för områdets traditioner. En balanskonst som kräver många tester, analyser och stor innovation som hon och hennes team är kända för och respekteras i området. När man anländer till källaren prioriterar Mercedes en skarp sortering av druvorna, en hel eller delvis destillering och en mild krossning. Den långa, svala jäsningen sker med druvornas egna jästceller på de nya Ganimede-fermenteringstankarna, vilket säkerställer en skonsam och effektiv extraktion av färg, arom och smak. Efter en malolaktisk jäsning mognar Reserva på fat i 24-25 månader och senare på flaskor på min. 16-20 månader.

I färg är Montecillos Reserva mörk, rubinröd med något brunaktiga toner. I doften hittar du Riojas klassiska kryddig, komplexa anteckningar av peppar, lakrits, choklad och mörka bär, men också god skarphet. I smak är vinet väldigt strukturerat och mineraliskt, men ändå elegant och skarpt, med kvaliteter av krossade, mogna bär och mörka kryddor. Det slutar med en lång eftersmak där det finns en bra harmoni mellan styrka, komplexitet och elegans.