Vina Echeverria Merlot Reserva 2017

179.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Merlot Reserva är gjord av druvor från Curicó och Maipo Valley och bär därför namnet Central Valley. Skörden sker manuellt i början av april och druvorna transporteras till gården direkt efter plockning i små lådor på 18 kg. för att undvika mash och därmed oxidation av musten. Vid ankomsten till källaren sorteras druvorna ytterligare, förföljs och jäses sedan i stora träfat (300 hl). Merlot Reserva genomgår sedan en ytterligare hudmaceration i 3 dagar följt av en malolaktisk jäsning. Vinet lagras i en kombination av ståltankar och använda franska trätunnor (4-5 månader) till tappning.Merlot Reserva har en djup, mörkröd, blank färg. I doften hittar du nyanser av björnbär och svarta vinbär med kryddiga toner av peppar och kryddnejlika. I smaken har vinet god fruktsötma och en lång, trevlig eftersmak med kryddiga nyanser. En mycket ren och krispig Merlot, servera den med pasta, pizza, fläsk eller kalvkött.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Andra populära produkter