5.0
af 1 anmeldelser

Vina Bujanda, Rioja Crianza 2018

139.00 kr.
5.0
af 1 anmeldelser

Vina Bujanda, Rioja Crianza 2018

5.0
af 1 anmeldelser

Vina Bujanda, Rioja Crianza 2018

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Medium
Årgång:
2018
Storlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,00
Område:
Passar till:
Land:
Spanien
Serveringstemperatur:
16-18°C
Odling:
Konventionell
Smakprofil:
Rød
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost

Vår utvärdering

Smaken är utsökt köttig och intensiv fruktig. Njut av denna fängslande Rioja med rymliga glasögon upp till sex år från skördeåret, helst som en följeslagare till gott nötkött eller lamm.

Omdömen

5.0 af 1 anmeldelser

Om produkten

Alla röda viner från Viña Bujanda tillverkas 100% av Spaniens stora Tempranillo-druva. Samtidigt är de gjorda i en modern stil, vilket innebär att du kan njuta av fantastiskt välbalanserad Rioja med bra färg och koncentration. Smaken är balanserad och elegant med en perfekt uppmätt touch av ny ek från fatens åldrande.

Slår Rioja Crianza

Bujandafamiljens smala, köttiga Crianza har mognat i 12 månader på amerikanska ekfat. Doften erbjuder Tempranillo-druvan klassiska intensiva bärarom samt utsökta toner av vanilj från åldrandet av tunnan. Smaken är utsökt köttig och intensiv fruktig. Njut av denna fängslande Rioja med rymliga glasögon upp till sex år från skördeåret, helst som en följeslagare till gott nötkött eller lamm.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.