Weingut Nik Weis, Urban Riesling, Mosel 2019

Innan 214,00 kr 157,00 kr
Spara 57,00
(Erbjudandet tillgängliga till 31-01-2021)
Få erbjudande för produkt
Leverans 4-5 arbetsdagar
Passar till
Information
Typ
Vitt vin
Land
Tyskland
Område
Mosel
Årgång
2019
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
11,00
Korkvariant
Skruvlock
Druvor
Riesling 100%
Passar till
Apéritif Fisk - ljus Mysvin / Terrassvin
Om produkten

Både 2017 och 2018 hamnade Urban Riesling på Wine Enthusiasts topp 100 bästa köplista. Vi kan bara nicka uppskattande till att förhållandet mellan pris och kvalitet är ganska framträdande.

Urban Riesling är öppningsnumret från Nik Weis. En lättdrickbar Riesling, inspirerad av den urbana livsstilen i världens storstäder, som lätt kan anspela på ett okomplicerat glas vin i sällskap med goda vänner. När som helst, var som helst och vid behov dygnet runt.

Att det alls är möjligt att kombinera en livsstil i staden med något så lantligt och idylliskt som Mosel beror enbart på den mångsidiga och mångsidiga naturen hos Riesling-druvan. Ingen annan druva, som Riesling, lyckas balansera hög, citrusliknande syra med fruktig kvarvarande sötma och fortfarande kunna framstå som en graciös balettdansös. Av samma uppenbara skäl har Riesling vunnit fans över hela världen. Urban Riesling är en ärlig och rak Moselvin som är trogen mot sitt ursprung. I både arom och smak erbjuder den komplexa blommiga toner med en fin underliggande mineralitet. Vinets surhet och måttliga restsocker möts i en underbar harmoni som gör vinet till ett extremt mångsidigt och smickrande nöje.