Glantenay, Pommard 1. Cru, Les Rugiens 2011

838,00 kr
Ej i lager
Passar till
Information
Typ
Rött vin
Land
Frankrike
Område
Bourgogne
Distrikt
Côte de Beaune
Årgång
2011
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
12,51
Korkvariant
Kork
Druvor
Pinot Noir 100%
Passar till
Mörkt kött Ostar - Milda Vilt
Om produkten

1er Cru fältet "Les Rugiens" ligger mot Volnay och tar sitt namn från den distinkta rödaktig jord mark egenskaper (smulad lera med järnoxid, lokalt kallas "rougion"). Marken har en bra exponering för solljus och är väl skyddad från vinden och ger alltid kraftfulla och komplexa viner som har stor lagringspotential. Glantenays skifte är på 0,2160 hektar. och planterade 1935. Liksom är fallet i hela fastigheten skifte för "Lutte raisonnée" (integrerat jordbruk) principer, till exempel. kontrolleras med hjälp av miljövänliga produkter och plöjning i stället för kemisk ogräsbekämpning (sidan 2001). Druvorna skördats för hand vid optimal mognad och transporteras till källaren av de små lådor med 12 kg. för att undvika krossning och oxidation. Du gör en tuff urval av druvor, både under plockning och vid ankomsten till källaren. Efter en 80% parting och en mild krossning, musten genomgår en sval skindmacerering i 2-3 dagar. Sedan börjar alkoholjäsning med två dagliga omrøringer att främja färg, doft och smak extrakt, och varar 19 dagar innan vinet trycks in. Den klara vinet hälls på fat (228 l., New 0-30%, beroende på årgång) av fransk ek. Vinet genomgår först en malolaktiska jäsningen och åldrades sedan under 17 månader. Det dräneras utan klargörande eller filtrering. Färgen är glansig rubinröd. Vinet har en stor djup och komplexitet och finess i lukt, som nästan ser ut som en Volnay, med nyanser av mogna röda frukter. I smaken vinet fortfarande präglas av en liten skål i sin ungdom, men det har så mycket struktur, komplexitet och frukt koncentration som den otvivelaktigt snart kommer att finna sin harmoni. Här hittar du toner av kirsch, rosor, nypon, lite svartvinbärsblad. I eftersmaken är vinet känslig och mycket charmig. Servera rätter med anka, lamm, nöt och vilt. Kom ihåg att lufta vinet ½ - 1 timme på karaff.

Frankrike