Cascina Ballarin

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Cascina Ballarin är ett äkta familjeföretag, där alla familjemedlemmar deltar i det dagliga arbetet kring vingården i La Morra – och detta sedan 1928, då huset byggdes och marken i La Morra och Monforte d'Alba förvärvades. . Idag odlas druvorna Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och några Cabernet Sauvignon på några av de bästa fälten i området - exempelvis Bussia och Giuli.

Både arbetet i vingårdarna och i källaren är noggrant planerat på Cascina Ballarin och vinifiering görs aldrig till en vanlig rutin. Receptet anpassas hela tiden till varje druvsort, varje vinmark och varje årgång. Små detaljer betyder otroligt mycket för kvaliteten på det färdiga vinet. Barbera-druvan t.ex. har unika egenskaper som bara kommer fram om vinmakaren jobbar för det. Druvans stora virilitet i svalt klimat gör att den måste beskäras flera gånger under sommaren och att några druvklasar skärs av för att hålla nere skörden. Men familjen Ballarins Barbera-tomt på Giuli-fältet håller på att nå en mogen ålder (45 år), och skördeavkastningen begränsas därför av naturen själv. Ju äldre vinstockar desto mindre blir skörden – men å andra sidan uppnår druvorna mycket större koncentration än om de växte på unga vinstockar.