Chateau Chanteloup Cuvee du Moulin 2018

250,00 kr
Få erbjudande för produkt
Leverans 4-5 arbetsdagar
Passar till
Information
Typ
Rött vin
Land
Frankrike
Område
Bordeaux
Årgång
2018
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
15,00
Korkvariant
Kork
Druvor
Merlot 100%
Serveringstemperatur
16-18°C
Passar till
Vilt
Om produkten

Chateau Chanteloup ligger i byn Haux och är ett familjeägt slott med en lång tradition av vinproduktion i Bordeaux. Slottet äger 170 hektar vingårdar och har alltid haft rykte om att göra viner med hög bottennivå av stabil kvalitet. Med årgången 2018 har familjen dock beslutat att höja ribban och slottets kvalitet ytterligare och har därmed anställt en av Bordeaux mest kända vinproducenter, Stéphane Derenoncourt, för att hjälpa till att producera ett unikt vin från en utvald tomt. Resultatet är Cuvee du Moulin, ett 100% Merlot-baserat vin från vinrankor upp till 100 år gamla.

Vinstockens ålder är inte i sig ett tecken på kvalitet. Gamla vinstockar ger emellertid ett mindre utbyte vilket i slutändan ofta resulterar i ett vin med högre koncentration och intensitet, med rätt hantering och vinifiering.

WineSpectator har tidigare hyllat Stéphane Derenoncourt som "den mest begåvade vinmakaren i världen" och har arbetat med kända producenter som Rubicon Estate i Napa och Domaine de Chevalier i Bordeaux.