Ett vin med djup och smak. Doften är sammansatt med inslag av mandel, mogna röda bär frukt med söt kryddiga toner och vanilj. Smaken är sammetslen, har harmoniskt vin en kvardröjande lång eftersmak. En fantastisk vin upplevelse till ett mycket rimligt pris! Efterfrågan på prisvärda Amarone är enorm. Familjen Arduini har valt att inte kompromissa, och producerar bara the real thing och inte en billig Amarone, som fortfarande inte lever upp till förväntningarna. Istället kvalitet druvor som skördats utanför Valpolicella regionen för att producera denna Rosso Veronese approximerar produceras som en Amarone. Bara för att en helt annan och billigare pris! Innehållet är druv Corvina (40%), Corvinone (30%) ogOseleta (30%), vilket är för hand skördas och lämnades att torka i alla buntarna i små trälådor. Under två månader, skrumpnar druvorna i och bli rosinlignende. En process där arom och sockerhalt är koncentrerad. I november gjorde en noggrann sortering och efterföljande pressning av de torkade druvor. "Maceration" sker över 35 dagar och därefter fermenteras vin vid en kontrollerad temperatur. Efter avslutad framställning vinet åldras i 12 månader i en kombination av små franska ekfat (fat) och stora "Tono", och sedan en annan 10 till 12 månader i flaskan innan de lämnar vinkällaren. Resultatet är imponerande. Ett vin med en vacker djup rubinröd färg. Och en koncentrerad smak och arom. Ett vin som kan bita och många mycket dyrare Amaroner klackar. Serveringstips Serveringstemperatur bör inte överstiga 16-18 grader. Vinet passar bra till rött kött, vilt och starka ostar. Vinet ska oxideras efter att ha öppnat flaskan, och erfarenhet kommer att vara ännu bättre om vinet är en karaff i 1-2 timmar före servering. Terre del Moro skapats av vinpassionerede Veneto familjen Arduini, som har en lång historia av produktion av regionens klassiska viner.