Domaine Francois Pinon, Vouvray Sec 2015

256,00 kr
Ej i lager
Passar till
Information
Appellation
AOP
Typ
Vitt vin
Land
Frankrike
Område
Loire
Distrikt
Vouvray
Årgång
2015
Odling
Ekologisk
Flaskstorlek
3/4 l
Alkohol %
12,50
Korkvariant
Kork
Druvor
Chenin Blanc 100%
Passar till
Fisk (på grillen) Skaldjur Tapas
Om produkten

Francois Pinon är ett av områdets bästa tillverkarna. Ett besök på domaine är som att kliva in i en Tidsresa. Få saker har förändrats under de sju generationer, familjen har ägt vingård. Bland annat aldrig köpas eller säljas mark så Francois växer fortfarande exakt samma para celler som hans tips och tiptipoldefar. Sedan 2003 har de vuxit organiskt, så vingårdarna är alla också oförändrad. Det vill säga, det skulle fortfarande plöjas med hjälp av fältet (för att hålla markstrukturen), vinrankorna endast ändras via sélection Massale (via sticklingar från vingården bästa resultaten vinstockar) och används naturligtvis ingen insekticider.

I vingården arbetar på samma principer. Det är bara naturligt jäststammar, och endast mycket begränsade mängder svavel tillsätts. Vinerna lagras i gamla fat (foudres), som gått från far till son.Som ni kan se på etiketterna, har det inte varit en stor utveckling, men vad gör det när kvaliteten är utmärkt. Hela tänkande Francois Pinon är långt ifrån kommersiellt. Tiden är inte ett koncept som beaktas. Och det bör inte utvidgas, utan helt enkelt bibehållas tills nästa generation är redo att ta över.

Dessa viner är underbart "old school". Det betyder inte att du har återvänt till något gammaldags, men eftersom du aldrig har flyttat. Alla i ordets mest positiva bemärkelse.Komplex, torr och med en fin liten bit, vilket gör vinet perfekt för mat.

Frankrike