Efter flera års sökning efter vingårdar som kunde leverera kvalitet Chenin Blanc, hittade Leo Steen ca. 38 år gamla vinstockar i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i norra Sonoma. Här hittar du sand- och leravlagringar från den torkade floden i ett område som drabbats av svala vindar från Sonomakusten. Båda förhållandena är perfekta för produktion av vita viner och särskilt Chenin Blanc, som här får en mycket speciell skärpa och charm.
Efter en mild massa genomgår druvorna en kort hudmaceration innan de pressas. Jäsning sker i ståltankar med druvornas egen jäst. Sedan överförs 90% av vinet till neutrala fat av fransk ek och 10% till äggformade cementtankar. Mognad varar i 5 månader på fina bär (med sediment) för båda vinerna.
Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley från Leo Steen har en blank, ljusguldfärg med en grön färg. I doften hittar du anteckningar av citrusfrukter, jasmin, akaciablomma, kamomill och timjan. Smaken är skarp och torr med en god fruktkaraktär och samtidigt en bra struktur. Det slutar med tecken på vilda blommor.
Servera den med pasta eller risottorätter med skaldjur eller fisk, till sallad eller till asiatiska fjäderfärätter i vita såser.