Villa Wolf, Villa Wolf Riesling 2020

158.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Innan Loosens övertagande var Villa Wolfs viner ganska bra. Nu är de inget annat än fantastiska. Ernst Loosen anser att kvalitetsloftet först och främst beror på att hektaravkastningen har halverats, att endast gödselmedel används med kompost och att druvorna handskördas och sorteras med stor omsorg.

Villa Wolf Riesling erbjuder en näsa av lite exotisk frukt och fina mineraliska undertoner. Smaken är "lieblich", vilket innebär att den har en utsökt frukt som balanseras av en sprakande skarp syra. Ett otroligt charmigt och aptitretande vin!

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.