Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Semi Seco

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vega Medien semi Secco är tillverkad på 100% Macabeo, som samlas på utvalda paket i Requena. Druvorna handplockas i små lådor för att undvika mashing och oxidation under transporten till källaren. Efter en mild pressning, välja den bästa delen av mustet, sker fermentering på ståltankar. "Basic Wine" mognas sedan i några månader på sin "lögn" i ståltankar och sedan fermenteras i 12 månader efter "Méthode Traditional" tekniken. Semi Seco Semi Seco har en ljusgul färg med grön snitt. Bubblorna är små, livliga och ihållande. Aromen är omedelbar och exotisk med nyanser av druva, passionsfrukt, mango och persikor, men också lite honung och markblommor. Smaken är dock fräsch och elegant trots sötma (38 g. Restsocker). Eftersmaken är lång och bekväm och har en nyp mer ... Serveras som aperitif, men även för asiatiska rätter med kyckling eller fisk och skaldjur. Också prova det för lätta efterrätter.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Andra populära produkter