Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Rose

149.00 kr.

Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Rose

Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Rose

Serving tips

Aperitif
Vegetariska rätter
Skaldjur

Om produkten

Vega Medien Brut Rosé är gjord av 100% Garnacha, som samlas på valda nordvästra paket i västra Requena. Vinodlingar på norra sidan ger druvor med den färskhet och arom som man helst bör använda i ett "basvin" för ett mousserande vin. Druvorna handplockas i små lådor för att undvika mashing och oxidation under transporten till källaren. Efter en mild krossning och några timmar av cool skinnmacing, där musten har en vacker rosa färg, får några av apen att springa naturligt i jäsningstankarna utan att pressa. Basvineret härdas sedan kallt på ståltankar och vilar sedan i några veckor på sin "lögn" - allt detta för att optimera doften, finessen och frukten av vinet. Annan fermentering lämnas i flaskan efter "Méthode Traditional" -tekniken och varar 18 månader. Brut Rosé illrar fullständigt och läggs inte till i dosen (socker).

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.