Van Volxem, Schiefergestein Riesling 2018

139.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Schiefergestein är en okomplicerad, fräsch och somrig Riesling från åkrar i distriktet Saar! Vinet innehåller 9 g kvarvarande socker / liter och klassificeras således exakt som "lastbil". I praktiken gränsar den dock till det halvtorkade, vilket gör det enkelt att njuta av i solen eller före en måltid.

I både arom och smak erbjuder Schiefergestein anteckningar om färska citrusfrukter, mynta, gula äpplen, en droppe honung och inslag av flinta i en stil som är lätt att förstå och lätt att gilla.
På tungan utgör den upprätt syra och den fräscha, mineraliska konsistensen en avgörande balanspunkt för den lätta fruktsöten i en lätt och härlig stil. Vinet lämnas således i perfekt harmoni med konsumenten.

Vi rekommenderar att du njuter av kylskåpet kallt och helst inte över 10 grader. Om du vill äta mat kan du prova den till kejsarsallad, sushi, pilräkor eller fiskfilén från hamnen.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.