Valle Reale, San Calisto 2010

349.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Valle Reale, San Calisto 2010

Valle Reale, San Calisto 2010

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Our evaluation

Marken San Calisto ligger på en höjd av 350 m. Och producerar viner som är den bästa illustrationen av att det kan finnas enorm skillnad mellan viner som produceras i Abruzzi lågland och de som produceras i högt belägna vingårdar. Från San Calisto du producerar röda viner som är både komplexa och otroligt ren. Det har aromer av mörka bär sådana. björnbär, som dominerar näsan, följt av kryddiga nyanser och toner av kaffe, choklad och örter. Smaken är en omformulering av samma anteckningar och samtidigt en god mineralitet och skärpa.

Om produkten

Marken San Calisto ligger på en höjd av 350 m. Och producerar viner som är den bästa illustrationen av att det kan finnas enorm skillnad mellan viner som produceras i Abruzzi lågland och de som produceras i högt belägna vingårdar. Från San Calisto du producerar röda viner som är både komplexa och otroligt ren. Det har aromer av mörka bär sådana. björnbär, som dominerar näsan, följt av kryddiga nyanser och toner av kaffe, choklad och örter. Smaken är en omformulering av samma anteckningar och samtidigt en god mineralitet och skärpa. Inom området för San Calisto är vinstockar planterade i 1970, och på substratet består huvudsakligen av kalk, sand och lera med djupt skikt av småsten. Marken vetter mot söder och sydost, och har därmed en perfekt exponering för solen. Efter en 30 dagars jäsning i tank sker den malolaktiska jäsningen i nya franska fat av ek från Troncais. Då vinet lagrats 16 månader i samma fat. Efter buteljering vinet vidare lagras under 12 månader före leverans. Det är ett vin med stor personlighet, djup och komplex och med en stor besparingspotential. Det är lite sträng först i glaset, men utvecklas mycket trevligt. En oxidation på karaff för omkring en timme rekommenderas. Det blir en bra följeslagare för lamm, hjortkött eller nötkött rätter med massor av örter och vitlök.

Andra populära produkter

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.