Om produkten
Marken San Calisto ligger på en höjd av 350 m. Och producerar viner som är den bästa illustrationen av att det kan finnas enorm skillnad mellan viner som produceras i Abruzzi lågland och de som produceras i högt belägna vingårdar. Från San Calisto du producerar röda viner som är både komplexa och otroligt ren. Det har aromer av mörka bär sådana. björnbär, som dominerar näsan, följt av kryddiga nyanser och toner av kaffe, choklad och örter. Smaken är en omformulering av samma anteckningar och samtidigt en god mineralitet och skärpa. Inom området för San Calisto är vinstockar planterade i 1970, och på substratet består huvudsakligen av kalk, sand och lera med djupt skikt av småsten. Marken vetter mot söder och sydost, och har därmed en perfekt exponering för solen. Efter en 30 dagars jäsning i tank sker den malolaktiska jäsningen i nya franska fat av ek från Troncais. Då vinet lagrats 16 månader i samma fat. Efter buteljering vinet vidare lagras under 12 månader före leverans. Det är ett vin med stor personlighet, djup och komplex och med en stor besparingspotential. Det är lite sträng först i glaset, men utvecklas mycket trevligt. En oxidation på karaff för omkring en timme rekommenderas. Det blir en bra följeslagare för lamm, hjortkött eller nötkött rätter med massor av örter och vitlök.