Valentin Leflaive, Champagne Extra Brut 75 cl

599.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Valentin Leflaive, Champagne Extra Brut 75 cl

Valentin Leflaive, Champagne Extra Brut 75 cl

Serving tips

Aperitif
Kraftig ost
Mild ost
Skaldjur

Om produkten

Vinet är gyllene i färg med härliga öppna toner av mogna citrusfrukter och färska äpplen. En champagne med stor fyllighet och intensitet, men med den klassiska precisionen i chardonnay-druvan. Moussen är superfin och krämig med små fina bubblor. Den rena frukten kvarstår med extra toner av lätt bröd.

Ett vin som kan drickas när som helst på dygnet, helst med skaldjur eller mogna ostar.

En Champagne som är en kombination av kunskap från resp. Champagne och Bourgogne.

Vinet tillverkas 100% av chardonnay-druvor som skördas från byn Grauves, där jorden är mycket kalkhaltig och ger viner med fin finess. En del av vinet jäses i begagnade fat från Leflaive i Bourgogne innan vinet blandas och läggs i tankar i ett år innan det tappas på flaska. Vinet är 42 månader innan det slängs med 4,5 gram socker per liter. Detta ger ett vin med små fina bubblor och en bra kombination av färsk frukt och bröd.

Andra populära produkter

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).